Liikuntapaikkamessut

Liikuntapaikkamessut starttasivat vauhdikkaasti

Tiedote  27.03.2019

Tampereella alkoivat Suomen laajimmat liikunta- ja hyvinvointialojen ammattimessut. Sportec-, Gymtec- ja Welltec-messut yhdessä Finnclean PROn sekä Hankintapäivien kanssa ovat käynnissä keskiviikosta torstaihin 27.−28.3. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Yhteensä tapahtumissa on yli 300 näytteilleasettajaa ja monipuolista ohjelmaa. Messujen yhteydessä jaetaan tunnustuksia useille liikunta- ja kunta-alan toimijoille. Vuoden Liikuntapaikka 2019 -tunnustuksen saa Pälkäneen Liikuntakeskus Kostia Areena. Vuosittainen tunnustus jaetaan 15. kerran.

Kostia Areena on erinomainen esimerkki matalan kynnyksen liikuntapaikasta

− Kostia Areenan myötä Pälkäne sai kauan kaipaamansa liikuntakeskuksen. Keskelle kylää kirjaston ja koulujen läheisyyteen rakennettu areena on myös osaltaan luomassa kuntalaisten yhteistä olohuonetta. Suunnittelussa on panostettu saavutettavuuteen sekä yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen, ja nämä seikat myös toteutuivat rakentamisessa. Esimerkiksi liikuntakeskukseen rakennettiin erillinen esteetön puku- ja pesuhuonekokonaisuus. Kostia Areena on erinomainen malli matalan kynnyksen liikuntapaikasta, joka kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria koululiikunnassa sekä urheiluseuroissa, mutta myös liikkumattomia ja vähän liikkuvia erilaisten liikuntalajien pariin, sanoo rakennusneuvos Erja Metsärantaopetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Lisätiedot ja tunnustuksen saajan kommentit: Vuoden Liikuntapaikka on Pälkäneen Kostia Areena  

Elämme Ajassa -tunnustus Pieksämäen kaupungille

Palkinto jaetaan vuosittain kunnalle, jossa toimitaan kokonaisvaltaisesti liikunnan kehittämiseksi huomioiden olosuhteet, liikunnanohjaus ja toiminta kokonaisuudessaan. Pieksämäen kaupunki ja liikuntapalvelut on toiminut aktiivisesti kuntalaisten ja vierailijoiden liikunnan edistämiseksi niin toiminnallisesti kuin olosuhteiden rakentamisen osalta. Toiminnassa ja toteutuksessa on innovatiivisuutta, vetovoimaisuutta ja toiminta luo mahdollisuuksia liikuntaan niin kuntalaisille kuin ulkopaikkakuntalaisille. Tunnustuksen jakaa Suomen Liikunnan ammattilaiset SLA ry.

Lisätiedot: Elämme Ajassa -tunnustus Pieksämäen kaupungille

Vaalipaneelissa aiheena terveyden edistäminen – mukana kansanedustajaehdokkaita Pirkanmaalta

Torstaina 28.3. klo 13−14 järjestetään vaalipaneeli, jonka aiheina ovat terveyden edistämien, liikunnan arvonlisävero ja julkiset hankinnat. Keskustelemassa ovat kansanedustajaehdokkaat Iikka Nikkinen(Vasemmistoliitto), Perttu Jussila (Vihreät), Pauli Kiuru (Kokoomus), Jouni Ovaska (Keskusta), Veikko Vallin (Perussuomalaiset), Marko Asell (SDP), Antti Härkönen (Liiket Nyt) ja Kaisu Paloheimo (KD).

Sportec-, Gymtec- ja Welltec-messujen ohjelmassa korostuvat erityisesti älykkäät ympäristö- ja tilaratkaisut hyvinvointi- ja liikuntatiloissa, terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä turvallisuus. Messuilla kuullaan paitsi uusista liikkumisen trendeistä ja ilmiöistä nähdään myös monipuolisesti lajiesittelyjä, joihin kävijätkin pääsevät osallistumaan.

Lisätiedot, ohjelma, aukioloajat: www.liikuntapaikkamessut.fi

Some: #Liikuntapaikkamessut2019, #Sportec2019, #Gymtec2019, #Welltec2019, #FinncleanPRO2019, #Hankintapäivät2019

LISÄTIEDOT: www.liikuntapaikkamessut.fi

Mediatiedote julkaistu 27.3.2019