Liikuntapaikkamessut

Liikuntapaikkamessut starttaa tänään Tampereella

Tiedote  03.11.2021

Liikuntapaikkamessut Gymtec & Sportec avaavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ovet kuntoliikuntatrendeille ja alan asiantuntijoille. Liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden sekä kunto- ja terveysliikunnan ammattilaiset kokoontuvat yhteen Pohjoismaiden laajimmilla alan messuilla 3.–4.11.2021. Tapahtuman kokoavana teemana on Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Uusi tunnustuspalkinto, Vuoden Liikuntapaikkamestari jaetaan Liikuntapaikkamessuilla ensimmäisen kerran.

Messuteema tänä vuonna on Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Muita keskeisinä aiheita ovat olosuhteet, digitalisaatio, liikuntapaikkarakentamisen riskit ja liikunnan merkitys yksilölle. Liikuntapaikkamessut tarjoaa kahdessa päivässä seminaareja, tietoiskuja ja näytöksiä sekä osastoilla tapahtuvia demoja, laajat tuotevalikoimat ja lajiesittelyjä. Sportecissa puhuttaa myös arki- ja lähiliikunnan sekä hyvinvoinnin tärkeys.

Aika liikkua – myös yhdessä

Monipuolisia kokemuksia ja kasvokkaisia kohtaamisia janotaan myös liikunnan ja hyvinvoinnin saralla. Kestävä yhteisöllisyys on koettu kentällä sangen ajankohtaiseksi ja tiivistäväksi teemaksi.
Kaipuu kasvokkaisiin kohtaamisiin on koko liikunta-alalla iso. On upeaa nähdä ihmisiä kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen! Gymtec & Sportec -tapahtumakokonaisuus on myös mainio jatkumo syksyn Olosuhde- ja Liikunnasta liiketoimintaa -seminaareille. Näiden alan tapahtumien jälkeen on arvokasta päästä katsomaan uusia tuotteita paikan päälle. Uskon, että Liikuntapaikkamessut tarjoavat kokijoilleen hienon kattauksen arvokkaita keskusteluja, tuotteita ja palveluja sekä näkemyksiä alan tulevaisuuteen, sanoo projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.

Lue lisää näytteilleasettajien mietteistä: liikuntapaikkamessut.fi/fi/uutinen/aika-liikkua-myos-yhdessa/

Vuoden Liikuntapaikkamestari -tunnustus jaetaan ensimmäisen kerran

Liikuntapaikkamessuilla jaetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran Vuoden Liikuntapaikkamestari -palkinto. Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry (SLA) ja Lappset Group ovat yhdessä perustaneet uuden liikuntapaikkamestareille kohdennetun tunnustuspalkinnon, jolla haluavat nostaa esiin ja antaa tunnustusta liikuntaympäristöjä kehittäville henkilöille. Avajaispäivänä keskiviikkona 3.11. käydään Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n paneelissa keskustelua liikunta-alueiden ja olosuhteiden rahoituksesta ja sen jakaantumisesta, rahoitusyhteistyöstä sekä avataan näkökulmia julkiseen ja yksityiseen rahoittamiseen. Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry tuottaa messutorstaina 4.11. paneelikeskustelut kahdesta teemakokonaisuudesta: Miten liikunta-alan yrittäjät pärjäävät koronan jälkeen? sekä Liikunnan rahoitus – ketä, mitä ja miten liikuntaa tuetaan. Ensimmäinen teemakokonaisuus paneutuu liiketoiminnan muutokseen ja osaamisen säilymiseen alalla. Rahoitusosiossa pohditaan liikunnan arvonlisäveroa tulevaisuudessa ja sen mahdollisia kerrannaisvaikutuksia.

Liikuntapaikkamessujen ohjelma: liikuntapaikkamessut.fi/ohjelma

Tavataan turvallisesti Tampereella

Liikuntapaikkamessut toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä Tampereen Messut -konserni on edennyt messujen valmisteluissa terveysturvallisuus edellä, panostanut hygieniaan ja turvallisuusohjeisiin sekä tehnyt tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Messuille saapumista suositellaan täyden rokotussuojan saaneena, koronan viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastaneena tai koronatestillä negatiivisesti testattuna. Erillistä todistusta ei kuitenkaan sisäänpääsyn yhteydessä kävijöiltä vaadita. Tärkein ohje on saapua tapahtumaan terveenä. Suosittelemme tapahtumavieraille maskin käyttöä.

Liikuntapaikkamessujen terveysturvallisuusjärjestelyt: liikuntapaikkamessut.fi/korona

Liikuntapaikkamessut on pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaismessutapahtuma. Sportec-messuilta löydät tietotaitoa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja varustelusta sekä ylläpidosta ja saneerauksesta. Gymtec esittelee uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Liikuntapaikkamessut järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n sekä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen kanssa.

LISÄTIEDOT: liikuntapaikkamessut.fi, #Liikuntapaikkamessut #Gymtec #Sportec
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, Gymtec & Sportec -projektipäällikkö, p. 040 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081