Liikuntapaikkamessut

Welltec: Terveysteknologia mahdollistaa muutoksen sairauden hoitamisesta terveyden ylläpitämiseen

Uutinen  04.03.2019

Hyvinvointi- ja terveysteknologia on huippuosaamisen vientiala.

Toimialan kehittymiseen vaikuttavat suuresti alan digitalisaatio eli uudenlaiset palvelut ja tuotteet, jotka yhdessä muuttavat toimialan ansaintalogiikkaa, palvelukonsepteja sekä lainsäädäntöä.

Kansainvälinen palveluliiketoiminta- ja teknologiajohtajan Mikko Koskelan mukaan toimiala on Suomelle suuri mahdollisuus. Kilpailu on kovaa, mutta alalla tehdään myös paljon yhteistyötä.

− Suomessa on erittäin kovatasoista teknologia- ja terveystietotaito-osaamista, jossa on potentiaalia kehittyä uudeksi teollisuuden alaksi. Yhdessä terveysteknologia ja -tietotaito tarjoaa suuria mahdollisuuksia kasvaa tulevaisuuden vientiveturiksi, Koskela kertoo.

”Fokus on käännettävä terveyden hoitamiseen”

− Terveysteollisuudessa suurin raha on käytetty sairaiden hoitamiseen, vaikka on puhuttu ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Hyvinvointiyhteiskunnassamme olemme edelleen keskittyneet voimakkaasti hoitamaan sairasta, vaikka halvempaa on hoitaa terveyttä. Olemme rakenteellisesti tulossa siihen pisteeseen, jossa tämä ei enää kata kustannustasoja, joita sairauden hoitaminen aiheuttaisi. Fokus on käännettävä terveyden hoitamiseen, josta teollisuus muodostuu, Koskela toteaa.

Koskelan mukaan uusi teollisuuden ala houkuttelee isoja toimijoita ja mukana pyörii isot rahat, ja sitä myötä lainsäädäntöön joudutaan laittamaan uusia säädöksiä.

− Elämme terveysteollisuuden murrosaikaa. Henkilökohtainen, ammatilaisten tekemä terveysvalmennus yhdistettynä nykyteknologiaan mahdollistaa skaalattavien hyvälaatuisten palvelukokonaisuuksien syntymisen. Ne, jotka haluavat ja aikovat olla kelkassa mukana, pitää aloitus tehdä nyt. Suomi on yksi johtavista maista, koska meillä on kyky tehdä se muutos, Koskela näkee.

Entä, miten asiantuntija uskoo erilaisten terveysteknologioiden näkyvän arjessamme 10 vuoden päästä?

−  Henkilöiden teknologia on rakennettu ihmisten päivittäiseen toimintaan ja jo käytössä oleviin tuotteisiin eikä meidän tarvitse enää merkitä informaatiota mihinkään erikseen. Meillä kaikilla on henkilökohtainen terveysvalmentaja kuten nykyään omalääkäri tai -hoitaja. Ohjaus on henkilökohtaista ja käyttäjälleen räätälöityä tietoa, jonka avulla pystymme tekemään monia ennalta ehkäiseviä asioita. Palvelu kertoo meille esimerkiksi mitä tehdä, jos työviikko on venynyt pitkäksi ja neuvoo, kuinka pääsee ”Back on Track”, Koskela sanoo.

Mikko Koskela puhuu Welltec-messuilla torstaina 28.3. valmennuspalveluiden murroksesta ja siitä kuinka nykyteknologia luo ja mahdollistaa uuden valmennusteollisuuden syntymisen.

Liikuntapaikkamessut järjestetään 27.–28.3.2019
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

tästä veloituksetta messukävijäksi