Liikuntapaikkamessut

Street workout on kovaa kehonpainotreeniä, joka hyödyntää ulkokuntosaleja

Uutinen  06.03.2017

SGGF-messuilla esitellään tänä vuonna paljon urbaania kaupunkitilaa hyödyntäviä lajeja, kuten street workoutia, skeittausta, frisbeegolfia ja parkouria.

Street workout on harvinaisen tasa-arvoinen laji, sillä kuka tahansa voi aloittaa treenaamisen, periaatteessa missä tahansa ja milloin vain – ilman salimaksuja, tilavuokria tai suurempia välinehankintoja. Ulkona sijaitsevat, kaikkien käytössä olevat kuntoiluvälineet ja -alueet madaltavat treenien aloituksen kynnystä entisestään.

– Street workout eroaa esimerkiksi parkourista siinä, että parkourissa olennaista on jatkuva liike, mutta street workoutissa lihasvoiman kasvattaminen. Lajiin kuuluu erilaisia kehonpainoliikkeitä, joita suoritetaan maassa, erilaisilla tangoilla tai rekeillä ja hyödyntäen erilaisia julkisissa tiloissa olevia kuntoiluvälineitä ja -alueita. Lajiin kuuluu olennaisena osana myös harrastajien yhteisöllisyys ja keskinäinen tsemppaus, kuvaa vuosia lajia harrastanut ja SM-tasolla kisaava Janne Mikkola.

Katso videolta Mikkolan tyylinäytteitä, jotka kuvattiin Tampereen Ratinassa sijaitsevalla ulkokuntosalilla, joka valmistui syksyllä 2016.