Liikuntapaikkamessut
ihmisiä luennolla

Kuntotestauspäivillä tarjolla kaksi maksutonta luentoa SGGF-kävijöille

Uutinen  09.03.2017

Kuntotestauspäivät 2017 järjestetään 15.–16.3.2017 SGGF-messujen yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen Tähtien Salissa. Järjestäjinä toimivat Liikuntatieteellinen Seura ja Liikuntatieteellisen Seuran kuntotestauksen asiantuntijaryhmä yhteistyössä Tampereen messujen ja SLA ry:n kanssa.

Torstaina 16.3. SGGF-messujen kävijöille tarjotaan mahdollisuus osallistua kahdelle luennolle maksutta. Luennoille tulee ilmoittautua ennakkoon!


Kuka, miksi ja mihin? – Suomalaiset liikuntateknologian käyttäjinä

Panu Moilanen, KTL, LitM, lehtori (tietojärjestelmätiede), Jyväskylän yliopisto, tietojenkäsittelytieteiden laitos

Liikuntateknologiaan kohdistuu suuria odotuksia. Käyttäjät toivovat sen tukevan omaa liikuntaharrastustaan. Yhteiskunnan tasolla se nähdään
yhtenä keinona fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen. Liikuntateknologian käytöstä tiedetään kuitenkin yllättävän vähän. Moni omasta liikunnallisuudestaan epävarma epäröi myös liikuntateknologian käyttöä. Varsinkin monimutkaisempien teknologiatuotteiden koetaan kuuluvan vain hyväkuntoisten ja urheilullisten ihmisten käyttöön. Tätä käsitystä tukee myös liikuntateknologiaan liittyvä viestintä ja markkinointi. Luennossaan Panu Moilanen valottaa, ketkä liikuntateknologiaa käyttävät ja miksi, mitä liikuntateknologialta odotetaan ja kuinka liikuntateknologia pystyy vastaamaan näihin odotuksiin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen »


Power Analysis To Model and Predict Performance in Cycling

Stephen S. Cheung, Ph.D., professor, Canada Research Chair in Environmental Ergonomics, Brock University, Department of Kinesiology, Canada

Kuntotestauspäivien huippuvieras professori Stephen S. Cheung (Kanada) valottaa, kuinka tehoanalyysillä voidaan ennustaa suorituskykyä pyöräilyssä ja sitä voidaan hyödyntää harjoittelun monitoroinnissa. Tehon mittaaminen on viime vuosina kasvanut vauhdilla kilpapyöräilyn harrastajien keskuudessa. Tehomittarit mahdollistavat suorituskyvyn ja harjoittelun tarkan seuraamisen ja tämä on avannut uuden näkökulman harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen »