Liikuntapaikkamessut

Hankintapäivillä jaetaan ensimmäistä kertaa vuoden Julkisten hankintojen kehittäjä -tunnustus

Uutinen  30.01.2019

Gymtec-, Sportec ja Welltec-messujen sekä Finnclean PRO:n kanssa 27.–28.3. järjestettävien Hankintapäivien yhteydessä jaetaan ensimmäistä kertaa Julkisten hankintojen kehittäjä -tunnustus. Se myönnetään vaikuttavimman hankkeen tehneelle kunnalle tai muulle julkiselle yhteisölle ja haku palkinnon saajaksi on nyt auki. Ilmoita oma kuntasi tai yhteisösi kilpailuun vapaamuotoisella hakemuksella vuoden 2019 Julkisten hankintojen kehittäjäksi! Hakemuksen voi lähettää 18.2.2019 mennessä osoitteeseen yhdistys(at)logy.fi. Palkinto jaetaan Hankintapäivillä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.3.2019.

Hankintapäivät yhteistyöhön Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa

Tampereen Nuorkauppakamari ry:n (Tnkk) ja Tampereen Messut Oy:n järjestämä Hankintapäivät on tehnyt yhteistyösopimuksen Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on lisätä entisestään yritysten, kuntien ja muiden julkisen sektorin organisaatioiden välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta hankintojen kehittämisessä.

Yhteistyö konkretisoituu ohjelman ja palkitsemisen muodossa, kun Hankintapäivillä jaetaan ensimmäistä kertaa vuoden Julkisten hankintojen kehittäjä -tunnustus. Lisäksi LOGYn Hankintafoorumin Julkisten hankintojen tiimi järjestää tapahtumassa miniseminaarin. Julkisten hankintojen kehittäjä -tunnustus myönnetään yhteisölle, joka on kehittänyt ansiokkaimmin julkisiin hankintoihin liittyviä toimintojaan edellisen tai edellisten vuosien aikana.

”Julkiset hankinnat ovat Suomessa vuositasolla yli 30 miljardia euroa. Hankinnoilla on suuri merkitys julkisen sektorin tuottavuuteen. Sen vuoksi haluamme antaa tunnustuksen yhteisölle, joka on kehittänyt hankintaansa ja lisännyt siten toimintansa tuottavuutta. Toivomme, että tätä kautta myös muut yhteisöt innostuvat tekemään saman”, kommentoi uutta tunnustusta LOGYn Hankintafoorumin Julkisten hankintojen tiimin vetäjä Susanna Närvänen, Hanselin, Suomen valtion omistaman yhteishankintayhtiön, kategoriajohtaja.

Hakemukseen toivotaan kuvausta hankkeen lähtötilanteesta sekä siitä, mitä hankkeen johdosta on muuttunut ja mitkä ovat hankkeen saavuttamat hyödyt liittyen esimerkiksi prosesseihin, henkilöstön kehittämiseen, organisaatioon tai talouteen. Lisäksi hakemuksessa on hyvä kuvata hankkeen mahdollinen suurempi vaikuttavuus.

”Julkiset hankinnat ovat mediassa esillä pääsääntöisesti vain negatiivisessa valossa. Haluamme tuoda hankinnat esiin positiivisessa valossa – suurin osa hankinnoista kuitenkin onnistuu hyvin. Tunnustuksella pyrimme nostamaan hankintaosaamisen arvostusta ja rohkaisemaan kuntia investoimaan tulevaisuuteen”, sanoo Hankintapäivien messupäällikkö Tuomo Huhtanen.

Ilmoita oma kuntasi tai yhteisösi kilpailuun vapaamuotoisella hakemuksella vuoden 2019 Julkisten hankintojen kehittäjäksi! Hakemuksen voi lähettää osoitteeseen yhdistys@logy.fi 18.2.2019 mennessä. Palkinto jaetaan Hankintapäivillä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.3.2019 klo 10.15.

Laadukasta ohjelmaa miniseminaarin muodossa

LOGYn julkisiin hankintoihin liittyvä miniseminaari järjestetään Hankintapäivien ensimmäisenä messupäivänä, keskiviikkona 27.3. klo 10.30–12.30 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ohjelmassa tarkastellaan julkisia hankintoja johtamisnäkökulmasta. Näkökulma on kansallisestikin tärkeä, sillä Euroopan komissio korostaa, että jäsenvaltioiden tulisi kehittää ja ammattimaistaa julkishallinnon hankintatoimeaan.

Hankintapäivien kanssa samaan aikaan eli 27.–28.3. järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sekä julkiselle että yksityiselle sektorille painottuvat Finnclean PRO-, Sportec-, Gymtec- ja Welltec-tapahtumat.

Lisätietoja:

Tuomo Huhtanen, messupäällikkö, Hankintapäivät 2019, p. 044 972 2529
Markku Henttinen, toimitusjohtaja, LOGY ry, p. 0400 730073

Lue tiedote ePressissä.