Liikuntapaikkamessut

Turvalliset tilat

Käsien desinfiointi
Käsien desinfiointipisteitä sijoitetaan kattavasti tapahtuma-alueelle: sisäänkäynteihin, halleihin, ravintoloihin ja hallien välisiin tiloihin. Lisäksi wc-tilojen välittömässä läheisyydessä on saatavilla käsien desinfiointiainetta. Saniteettitilojen ja ravintoloiden yhteydestä löytyvät käsidesiautomaatit ovat kosketusvapaita.

Kasvosuojat
Tapahtumien sisäänkäynneiltä on saatavissa suojamaskeja. Tapahtumissamme on tällä hetkellä voimassa maskipakko, seuraamme viranomaisten ohjeita ja päivitämme suositusta.

Suojamaskin käyttäminen tilaisuuksissamme on viranomaismääräys ja edellytys tapahtuman turvalliselle toteutumiselle. Maskin käytöstä kieltäytyminen ilman terveydellistä perustetta evää pääsyn tapahtumaan.

Yhdenvertaisuuslakiin perustuen meillä palveluntarjoajana on velvollisuus tehdä kohtuullisia mukautuksia sellaisen henkilön kohdalla, joka haluaa käyttää palvelua, mutta ei terveydentilansa vuoksi voi pitää kasvomaskia. Maskin sijaan henkilö voi tarvittaessa suojautua myös käyttämällä kasvovisiiriä.

Saniteettitilat
Messukeskuksissa ja muissa tiloissa, joissa tapahtumia ja messuja järjestetään on runsaasti WC-tiloja. WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (istuimet, pesualtaat, hanat). Tilat käsitellään myös suojapinnoitteella, joka tuhoaa mikrobit tehokkaasti kaikilta pinnoilta. WC-tiloissa on käsipaperiannostelijat ja varmistamme, että tiloissa on koko ajan käytössä paperia, käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. Saniteettitilojen ulkopuolelle on sijoitettu kosketusvapaat käsidesiautomaatit. WC-tilojen jonotusalueille merkitään turvavälit selkeästi lattiatarroin. Tämän lisäksi turvavälien ylläpitämistä valvotaan tehokkaasti.

Yleiset tilat
Yleisiä tiloja siivotaan useasti päivässä. Muun muassa palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, portit, pankkiautomaattien ja pysäköintilipukeautomaattien näppäimistöt desinfioidaan säännöllisesti. Saniteettitiloihin sekä ravintoloiden pöytiin, tuoleihin ja ovenkahvoihin asennetaan suojapinnoite. Infoihin ja lipunmyyntiin tullaan asentamaan suojapleksit, minkä lisäksi henkilökunnalla on käytössään suojamaskit tai -visiirit. Kokoustilojen läheisyydessä on saatavilla käsidesinfiointiainetta ja kokoustiloissa käytettävät mikrofonit desinfioidaan aina kokousten välillä.

Hissit
Hissien eteen on sijoitettu opastaulut, joissa kerrotaan hisseihin kerralla suositeltu ihmisten määrä, joka on hissin koosta riippuen yksi (1) tai kaksi (2) henkilöä kerralla. Hissinkäytön vaihtoehtona on mahdollisuus käyttää portaita. Porraskaiteita puhdistetaan tehostetusti.

Ensiapuhenkilökunta
Tapahtumissa on ensiapupiste, jonka henkilökunta tietää miten toimia, jos joku tapahtumassa epäilee saaneensa koronatartunnan. Ethän saavu tapahtumaan, mikäli sinulla on oireita.

Henkilökunnan suojaaminen
Palvelutiskeille ja vaatesäilytykseen tulee mahdollisuuksien mukaan läpinäkyvät pleksisuojukset. Henkilökunnan käytössä on kasvosuojaimia ja heillä on mahdollisuus käsien desinfiointiin työpisteellään.

Koronavilkku
Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Tulethan tapahtumiin vain, kun olet täysin oireeton, etkä ole altistunut virukselle.

Ravintolat ja kahvilat
Ravintoloissa ja kahviloissa noudatetaan tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. Tiloissa huolehditaan turvaväleistä sekä suoritetaan tehostetusti pintojen desinfiointia. Ravintolatilojen pöydät ja tuolit käsitellään suojapinnoitteella, joka tappaa bakteerit tehokkaasti. Ravintoloissa suositaan yksittäispakattuja annoksia.

Kävijöiden ohjeistus
Sisääntulotiloissa muistutetaan, että tapahtumiin voi tulla vain täysin oireettomana. Yleiset tilat merkitään käsienpesuohjeistuksin, yskimis- ja aivastamisetiketistä ja kättelyn välttämisestä muistuttaen. Tämä tehdään kaksikielisin opastetauluin sekä videoiden avulla. Opasteita ja videoita löydät kaikkien hallien näytöiltä sekä opastetauluilta. Tilat, joihin muodostuu herkästi jonoa, merkitään selkein turvavälitarroin. Turvallisen käynnin opastusta on paitsi tapahtumatiloissa myös nettisivuilla ja somekanavissa, joten kävijät voivat tutustua niihin jo ennakkoon. Tapahtumatiloissa on riittävästi henkilökuntaa kävijöitä opastamassa.

Kävijähallinta
Tapahtumajärjestäjät säätelevät kerralla sisällä olevien ihmisten määrää viranomaisten määräysten mukaisesti. Kävijöiden sisäänpääsyä voidaan porrastaa ja vierailuaikaa rajoittaa tarvittaessa. Tapahtumiin tehdään tarvittaessa kävijämäärärajoituksia. Kävijöiden jakautuminen halleihin ja turvavälien noudattaminen varmistetaan nykyisiä videovalvontavälineitä hyödyntäen ja tiloissa kiertävän tapahtumahenkilökunnan avulla. Mahdollisissa jonotuspaikoissa kuten sisäänkäynneillä, naulakoilla, ravintoloissa ja kahviloissa on selkeät turvavälimerkinnät sekä normaalia enemmän turvallisuushenkilökuntaa. Tapahtumissa huolehditaan, että tapahtumahallien käytävät ovat riittävän väljät ja turvavälimerkein merkittyjä, tiloissa joissa ruuhkaa saattaisi muodostua. Ruuhkia vältetään syntymästä myös tehokkaalla valvonnalla. Kävijöiden liikkumista ohjataan opastetuin kulkusuunnin, tapahtumien sisäänkäynnistä lähtien aina kulkemiseen halleista seuraaviin. Tarvittaessa pyritään tarjoamaan riskiryhmille omat vierailuajat.

Koulutus
Sitoutetaan ja koulutetaan henkilökunta ja yhteistyökumppanit tehostettuihin pandemiaa ehkäiseviin toimenpiteisiin. Viestitään turvaohjeistuksesta tehostetusti ja monikanavaisesti kaikille sidosryhmille.

Näytteilleasettajat
Näyttelyosastot tulee suunnitella niin, että osastohenkilökunta ja asiakkaat voivat säilyttää riittävän etäisyyden.
Näytteilleasettajat saavat jakaa osastoilla markkinointimateriaaleja, tuotteita, pieniä messulahjoja sekä makeisia ja elintarvikkeita, kunhan näytteilleasettaja jakaa nämä hygieenisesti suoraan asiakkaille ja huolehtii säännöllisestä käsien desinfioinnista. Osastotarjoilujen suhteen on noudatettava tarkoin hygieniasäännöksiä. Kävijöiden ei tule ottaa mitään itsepalveluperiaatteella.

Materiaalit
Olemme laatineet valmiita graafisia materiaaleja asiakkaidemme ja sidosryhmiemme käyttöön.

Materiaalit