Liikuntapaikkamessut

Liikuntapaikkamessut alan ajankohtaisten asioiden ytimessä

Tiedote  04.11.2021

Pohjoismaiden laajimmat liikunta- ja hyvinvointialan messut Liikuntapaikkamessut järjestettiin 3.–4.11.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Gymtec & Sportec -kokonaisuudet sisältävän ammattimessutapahtuman teema oli tänä vuonna Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Messuilla palkittiin ensimmäisen kerran myös Vuoden Liikuntapaikkamestari. Liikuntapaikkamessut järjestetään seuraavaksi 15.–16.3.2023. 

Liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden sekä kunto- ja terveysliikunnan ammattilaiset kokoava tapahtuma kiritti Tampereelle kahden päivän aikana 1 029 messuvierasta. Projektipäällikkö Sami Siurolan mukaan messujen kävijät ovat olleet erityisen ilahtuneita kasvokkaisista kohtaamisista ja näytteilleasettajat sangen tyytyväisiä messujen antiin.

– Kävijöiden laatu on ollut näytteilleasettajien mielestä todella hyvää. Kauppaa on tehty tiuhaan, vaikka kävijämäärä on hieman aiempia vuosia alhaisempi. Kohtaamiset ovat olleet erityisen tärkeitä kaikille, koko alan näkökulmasta. Usko tulevaan ja uuteen aikaan pandemian puristuksesta näkyy – ja tuntuu!

Liikuntapaikkamessujen sloganin mukaisesti oli aika liikkua – myös yhdessä.

Vuoden Liikuntapaikkamestari palkittiin ensimmäistä kertaa

Vuoden Liikuntapaikkamestari -tunnustuspalkinto jaettiin Liikuntapaikkamessuilla ensimmäisen kerran. Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n ja Lappset Group Oy:n perustaman tunnustuspalkinnon vastaanotti Liedon kunnan liikuntapaikkamestari Kai Lageström. Palkintoraadin perusteluissa Lagerströmiä kuvaillaan tasapuoliseksi, innostavaksi ja motivoivaksi esihenkilöksi, joka puhuu liikunnan ja liikkujien puolesta, suunnittelee ja visioi aktiivisesti uutta sekä kannustaa myös muita elinikäiseen oppimiseen.

Uudella tunnustuspalkinnolla halutaan nostaa liikunta-alueiden olosuhteista vastaavien liikuntapaikkamestareiden monipuolisen ammatillisen työn arvostusta ja vahvistaa heidän merkitystään liikuntaympäristöjen toiminnan ylläpitäjinä sekä kehittäjinä. Vuoden liikuntapaikkamestari -tunnustuksen ja 1 500 euron tunnustuspalkinnon saajan valitsi kolmihenkinen raati, johon lukeutuivat SLA ry:n hallituksen jäsen Jere Sinkkonen, SLA ry:n pääsihteeri ja palkintolautakunnan sihteeri Johanna Manninen sekä Lappset Group Oy:n aluemyyntipäällikkö Jarno Virkki.

Asiantuntijapuheenvuoroja ja tuoteuutuuksia

Liikuntapaikkamessuilla mielenkiintoa kirvoittivat tuotteet ja palvelut, joista monia päästiin esittelemään ensimmäistä kertaa pandemiatauon jälkeen. Ohjelmalavan puheenvuoroissa ja paneeleissa syvennyttiin alan ajankohtaisimpiin aiheisiin. Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n paneelikeskustelussa puhutti liiketoiminnan muutos, osaamisen säilyminen sekä alalla päivänpolttava rahoitus, jonka puitteissa paneuduttiin myös liikunnan arvonlisäveroon ja sen mahdollisiin kerrannaisvaikutuksiin tulevassa. Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä koettiin sangen monta osa-aluetta liikunta- ja hyvinvointialalla yhdistäväksi teemaksi.

Liikuntapaikkamessut järjestetään seuraavan kerran 15.–16.3.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Liikuntapaikkamessut on pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaismessutapahtuma. Sportec-messuilta löydät tietotaitoa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja varustelusta sekä ylläpidosta ja saneerauksesta. Gymtec esittelee uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Liikuntapaikkamessut järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n sekä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen kanssa.

LISÄTIEDOT: liikuntapaikkamessut.fi, #Liikuntapaikkamessut #Gymtec #Sportec
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, Gymtec & Sportec -projektipäällikkö, p. 040 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081