Liikuntapaikkamessut

Lappeenrantalaisen liikunnan sydän pokkasi Vuoden Liikuntapaikka 2020 -tunnustuksen

Tiedote  11.05.2020

Vuoden Liikuntapaikka 2020 -tunnustus myönnetään Lappeenrannan Keilahalli-urheilutalolle. Paikka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet useiden eri lajien harrastamiseen ja on yksi maakunnan tärkeimmistä liikuntapaikoista. Vuoden liikuntapaikka -tunnustus myönnetään tänä vuonna jo 16. kerran. Voittajan valitsee vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies ja palkinnon lahjoittaa Tampereen Messut.

− Lappeenrannan Keilahalli-urheilutalon peruskorjaushanke on hyvä esimerkki siitä, miten hyvällä suunnittelulla myös peruskorjaushankkeesta saadaan toimiva, energiatehokas ja esteetön kokonaisuus, rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä selventää syitä tunnustukselle.

 Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi kaksi vuotta sitten Lappeenrannan Keilahalli-urheilutalon peruskorjaukseen 800 000 euron avustuksen. Hanke valmistui viime vuoden joulukuussa ja kustansi kaikkiaan noin 13,4 miljoonaa euroa.

Vuonna 1982 rakennetun liikuntapaikan peruskorjauksessa remontointiin keilahalli, lajiharjoittelutilat, voimistelusali, toimistot, palloiluhalli, yleisurheilun juoksurata sekä ampurata. Remontin myötä myös 8 500 neliömetrin kokoisen urheilutalon sähkönkulutus koki ympäristömyönteisen uudistuksen, kun talon katolle asetettiin kaikkiaan 229 aurinkopaneelia. Jatkossa osa urheilutalon vuotuisesta sähkönkulutuksesta korvataan aurinkosähköllä.

− Koska Lappeenranta haluaa olla edelläkävijä kestävässä kehityksessä, saimme myös urheilutaloon aurinkopaneelit tuottamaan kestävää energiaa talon käyttöön, tunnustuksen vastaanottava Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo.

Liikuntapaikka tarjoaa kokemuksia lappeenrantalaisille

Keilahalli-urheilutalo tarjoaa runsaasti liikuntamahdollisuuksia eri lajien harrastajille. Siellä liikkumaan pääsevät muun muassa niin sisäpalloilijat, kamppailulajien harrastajat ja voimistelijat kuin soutuharrastajatkin. Kesällä liikkujia hemmotellaan lisäksi hallin pihalle valmistuvalla kaikille avoimella ulkokuntosalilla.

−Omalla tavallaan tämä liikuntapaikka on lappeenrantalaisen liikunnan sydän. Samassa yhteydessä meillä on myös kaupungin uimahalli ja kävijämäärät tässä liikuntapaikassa ovat todella suuret. Liikuntapaikasta on monilla lappeenrantalaisilla todella tärkeitä muistoja ja kokemuksia ja nyt niitä voi syntyä tässä uusitussa Keilahalli-urheilutalossa vielä lisää, Koistinen visioi.

Vuoden Liikuntapaikan valitsee opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies. Kohteen tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia. Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle. Vuoden Liikuntapaikka -kiertopalkinnon ja kohteeseen jäävän pienoismallin lahjoittaa Tampereen Messut Oy.

Aiemmin palkitut: Joensuu Areena (2005), Kemiön Amospuisto (2006), Ylöjärven Liikuntakeskus (2007), Lahden kaupungin koordinoima Ylimaakunnallinen ulkoilu- ja luontomatkailuhanke (2008), Vantaan Energia Areena (2009), Kuopion kaupungin lähiliikuntapaikkaverkosto (2010), Oulun Hovinsuon skeittipuisto (2011), Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalli (2012), Espoon Honkahalli (2013), Harjavallan liikunta- ja uimahalli (2014), Kontiolahden Ampumahiihtokeskus (2015), Tampereen uintikeskus (2016), Ahveniston maauimala (2017), Turun Kupittaan palloiluhalli (2018), Pälkäneen Kostia Areena (2019).

LISÄTIEDOT:

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Sisaliikuntatilat/Lappeenrannan-urheilutalo

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Erja Metsäranta, rakennusneuvos, p. 050 405 9337
Lappeenrannan kaupunki: Pasi Koistinen, liikuntajohtaja, p. 040 682 0227
Tampereen Messut Oy: Nelly Rauhala, viestinnän asiantuntija, p. 044 484 2910