Liikuntapaikkamessut

Kankaanpään liikuntakeskus valittiin Vuoden Liikuntapaikaksi

Tiedote  18.04.2024

Tunnustuksella halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta. Samalla se on tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna 20. kerran ja saajan valitsee Opetus- ja kulttuuriministeriö. Palkinnon lahjoittaa Tampereen Messut -konserni.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi Kankaanpään liikuntakeskuksen Vuoden Liikuntapaikaksi. Tunnustus luovutettiin Kankaanpään kaupungin järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa 16.4. Valintaperusteissa kiitosta keräsi liikuntakeskuksen pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen. Palkinnon jakoivat Opetus- ja kulttuuriministeriön rakennusneuvos Mikko Helasvuo ja Tampereen Messut -konsernin projektipäällikkö Tuija Sievola.

– Liikuntakeskuksen on suunnitellut arkkitehti Heikki Siren, joka oli yksi aikansa arvostetuimpia arkkitehtejä. Nykyisellään liikuntakeskus on monipuolinen liikunnan ja vapaa-ajan keskus. Kankaanpäässä on hyvän suunnittelun perinne. Sivistystoimialan keskeiset toiminnot – liikuntapuisto, suurimmat koulut ja kirjasto – on sijoitettu toistensa lähettyville ja helposti saavutettaviksi, myös jalan ja polkupyörillä. Tätä kokonaisuutta on määrätietoisesti ylläpidetty liikuntakeskuksen kehittämishankkeissa, sanoo rakennusneuvos Mikko Helasvuo.

– Tämä palkinto on kunnianosoitus kaupungin päättäjille tulevaisuuteen katsovista päätöksistä, kaikille kaupungin työtekijöille, jotka ovat olleet mukana liikuntakeskuksen kehittämisessä, sekä kaupunkimme asukkaiden aktiivisuudelle. Olemme investoineet määrätietoisesti liikuntapalveluidemme laatuun ja saavutettavuuteen ajatellen koko Pohjois-Satakuntaa, ja on erittäin palkitsevaa nähdä nämä ponnistelut tunnustettavan valtakunnallisesti, iloitsee Kankaapään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.

Vuoden Liikuntapaikka -tunnustus on jaettu alueellisesti merkittäville liikuntarakennuksille vuodesta 2005 alkaen. Vuoden Liikuntapaikka -kiertopalkinnon ja liikuntakeskukseen jäävän pienoismallin lahjoittaa Tampereen Messut -konserni. Kaikki tunnustuksen saaneet liikuntapaikat löytyvät täältä.

Gymtec & Sportec on Pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikkojen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaismessutapahtuma. Sportec-messuilta löydät tietotaitoa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja varustelusta, ylläpidosta ja saneerauksesta. Gymtec esittelee uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Gymtec & Sportec järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n sekä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen kanssa. 19.–20.3.2025.

Yhteystiedot:
Tuija Sievola, projektipäällikkö
p. 040 5607009
tuija.sievola@tampereenmessut.fi

Ilari Köykkä, Liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori, Liikuntapalvelut
p. 044 5772773
ilari.koykka@kankaanpaa.fi

Tampereen Messut -konserni on Suomen suurimpia messuyhtiöitä, joka järjestää korkeatasoisia ammatti- ja kuluttajamessuja sekä muita tapahtumia Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Osa messuista on alansa suurimpia kansainvälisiä tapahtumia. Tapahtumissa vierailee vuotuisesti noin 150 000 kävijää. Tampereen Messut -konserniin lukeutuu emoyhtiö Tampereen Messut Oy:n lisäksi tapahtumatoimisto Finland Events ja rakentamisliiketoiminnan yksikkö Expotec sekä tytäryhtiö Finland Restaurants Oy – Finnresta.