Liikuntapaikkamessut

Gymtec & Sportec liikuttavat alan toimijat yhteen Tampereella

Tiedote  08.10.2021

Liikuntapaikkamessut Gymtec & Sportec kirittävät kuntoliikuntatrendit ja alan päättäjät marraskuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden sekä kunto- ja terveysliikunnan ammattilaiset kokoontuvat yhteen Pohjoismaiden laajimmilla alan messuilla 3.–4.11.2021 Tampereella. Messujen kokoavana teemana on Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Terveysturvallisuus edellä järjestettävässä tapahtumassa palkitaan ensimmäisen kerran myös Vuoden Liikuntapaikkamestari.

Tämän vuoden messuteemana on Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Muita keskeisinä aiheita ovat olosuhteet, digitalisaatio, liikuntapaikkarakentamisen riskit ja liikunnan merkitys yksilölle. Liikuntapaikkamessut tarjoaa kahdessa päivässä seminaareja, tietoiskuja ja näytöksiä sekä osastoilla tapahtuvia demoja, laajat tuotevalikoimat sekä lajiesittelyjä. Sportecissa puhuttaa myös arki- ja lähiliikunnan sekä hyvinvoinnin tärkeys yleisesti.

Tapahtumakokonaisuuden tämän vuoden sloganin mukaisesti nyt on aika liikkua – myös yhdessä

– Yhteisöllisyys ja ihmisten kohtaaminen on korostunut viimeisen puolentoista vuoden aikana, kun myös tämä ala on vallitsevan tilanteen vuoksi ollut pysähdyksissä. Odotamme kovasti, että ihmiset saapuvat messuille ja päästään keskustelemaan, näkemään sekä kokemaan uusia asioita, joita tapahtumaan osallistuvien yritysten suunnalta on tullut. Toimijoilta on luvassa runsaasti uutta pandemian jälkeen, sanoo projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.

Vuoden Liikuntapaikkamestari palkitaan ensimmäisen kerran

Liikuntapaikkamessuilla jaetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran Vuoden Liikuntapaikkamestari -palkinto. Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry (SLA) ja Lappset Group ovat yhdessä perustaneet uuden liikuntapaikkamestareille kohdennetun tunnustuspalkinnon, jolla haluavat nostaa esiin ja antaa tunnustusta liikuntaympäristöjä kehittäville henkilöille. Vuoden liikuntapaikkamestari -tunnustuksen ja 1 500 euron tunnustuspalkinnon valitsee annetuista ehdotuksista nelihenkinen raati, johon lukeutuvat SLA ry:n hallituksen jäsen Jere Sinkkonen, SLA ry:n pääsihteeri ja palkintolautakunnan sihteerinä toimiva Johanna Manninen, Lappset Group Oy:n aluemyyntipäällikkö Jarno Virkki sekä yksi ulkopuolinen jäsen. Palkinnon saajaa on mahdollista ehdottaa 10.10.2021 saakka.

Avajaispäivä keskiviikkona 3.11. käydään paneelikeskustelua liikunta-alueiden ja olosuhteiden rahoituksesta. Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n paneelissa pohditaan muun muassa miten kuntien liikuntapalvelut vastaavat jatkossa kasvavaan olosuhteiden tarpeeseen, rahoituksen jakaantumista, rahoitusyhteistyötä sekä avataan näkökulmia julkiseen ja yksityiseen rahoittamiseen.

Tavataan turvallisesti Tampereella

Liikuntapaikkamessut toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä Tampereen Messut -konserni on edennyt messujen valmisteluissa terveysturvallisuus edellä, panostanut hygieniaan ja turvallisuusohjeisiin sekä tehnyt tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Messuille saapumista suositellaan täyden rokotussuojan saaneena, koronan viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastaneena tai koronatestillä negatiivisesti testattuna. Erillistä todistusta ei kuitenkaan sisäänpääsyn yhteydessä kävijöiltä vaadita. Tärkein ohje on saapua tapahtumaan terveenä. Suosittelemme tapahtumavieraille maskin käyttöä.

Liikuntapaikkamessut on pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaismessutapahtuma. Sportec-messuilta löydät tietotaitoa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja varustelusta sekä ylläpidosta ja saneerauksesta. Gymtec esittelee uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Liikuntapaikkamessut järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n sekä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen kanssa.

Liikuntapaikkamessujen terveysturvallisuusjärjestelyt: liikuntapaikkamessut.fi/korona
Median akkreditoituminen ennakkoon: liikuntapaikkamessut.fi/fi/messuinfo/medialle/

LISÄTIEDOT: liikuntapaikkamessut.fi, #Liikuntapaikkamessut #Gymtec #Sportec
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, Gymtec & Sportec -projektipäällikkö, p. 040 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081