Liikuntapaikkamessut

Finnclean ja Gymtec & Sportec kokoavat alat Tampereelle kirkkaalla liikkeellä

Tiedote  24.02.2023

Finncleanissa puhuttaa alan rohkea muutos ja puhdas tulevaisuus. Gymtec & Sportec kokoavat yhteen monta lajia sekä yhteisen sydämen. Teemat valloittavat messujen monipuolisissa ohjelmissa kautta kahden päivän. Kansainväliset puhtausalan ammattimessut Finnclean ja pohjoismaiden laajimmat liikunta- ja hyvinvointialan messut Gymtec & Sportec järjestetään 15.–16. maaliskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Median akkreditoituminen sekä maksuton kävijärekisteröityminen tapahtumiin ovat avoinna.

Finnclean 2023 kattaa uudenlaisen ajattelun, tulevaisuuteen katsovaa puhtautta. Puhtausalan kansainvälinen ammattimessutapahtuma kokoaa osaajat yhteen ajankohtaisten asioiden ja uusimpien ratkaisujen äärelle. Samaan aikaan järjestettävä, Pohjoismaiden laajimmat liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessut, Gymtec ja Sportec luo alustan liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikkarakentamisen, sekä kunto- ja terveysliikunnan ammattilaisille kohdata alan uusimpien virtauksien ja tuotteiden liikkeessä. Finnclean ja Gymtec & Sportec tarjoavat kävijöilleen maksuttoman sisäänpääsyn rekisteröityen finnclean.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/ ja liikuntapaikkamessut.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/.

Rohkea muutos – puhdas tulevaisuus puhuttaa myös ohjelmassa

Finnclean yhdistää puhtausalan koulutuspäivät ja ammattimessut, kooten yhteen alan ammattilaiset ja tulevaisuuden osaajat. Maaliskuun tapahtumassa puhuttaa rohkea muutos ja puhdas tulevaisuus, näkökulminaan aika, vastuu ja tila. Tapahtumassa inspiroi kahden päivän mitalla SSTL Puhtausala ry:n Finnclean-koulutuspäivät, joissa syvennytään alan ajankohtaisimpiin asioihin. SSTL Puhtausala ry:n organisoima Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailu esittelee tapahtumassa kisaan osallistuneet tuotteet sekä palvelut ja kilpailu huipentuu torstaina 16.3. voittajan palkitsemisella. Kilpailussa halutaan nostaa esiin ratkaisuja, joiden avulla puhtausalaan liittyvän tuotteen tai palvelun käyttäjän elämä helpottuu tulevaisuudessa. Ohjelmassa inspiroivat myös paneelikeskustelut, keskiviikkona Rohkeasti muutoksen edessä: työvoima, teknologia ja työkulttuuri sekä torstaina Rakennusten suunnittelu puhtaanapidon ja siivouksellisuuden näkökulmasta. Sosiaalisessa mediassa nimellä @aurikatariina toimiva siivousvaikuttaja Auri Kananen kertoo keskiviikkona ja torstaina somevaikuttamisesta puhtausalalla. Messuilla on myös puhtausalan koeajorata, jossa kävijöillä on mahdollisuus testata koneita ja laitteita käytännössä. Tutustu koko ohjelmaan: finnclean.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Messuhallin ja ohjelmalavan täyttävät monta lajia – jakaen yhteisen sydämen

Gymtec & Sportec kirittää teemansa mukaisesti yhteen monta lajia ja yhteisen sydämen, avaten mietteitä lajien ja liikkujien kirjoon huippu-urheilusta harrastajiin, tarpeiden sulavaan yhteensovittamiseen, liikunnan yhdenvertaisuuteen, energian hinnan vaikutuksiin liikuntapaikoilla sekä tilojen käyttöasteeseen. Gymtec & Sportec messujen ensimmäisenä päivänä kuullaan Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n paneelikeskustelu aiheesta Kuka suunnittelee, rakentaa, valvoo, hoitaa ja rahoittaa turvalliset ja houkuttelevat liikuntapaikat tulevaisuudessa? Vuoden Liikuntapaikka palkitaan tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona. Tunnustuspalkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta. Vuoden Liikuntapaikan valitsee opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies Mikko Helasvuo ja palkinnon kiertopalkintoineen lahjoittaa Tampereen Messut -konserni. Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry ja Suomen Olympiakomitea järjestävät messujen torstaina Kansantalous ja kansanterveys sakkaavat – liikunnasta ratkaisu? -vaalipaneelin, jossa eduskuntapuolueiden kansanedustajaehdokkaat keskustelevat liikunnan, toimintakyvyn, terveyden, yrittäjyyden ja talouden teemoista. Paneeli striimataan ja sen juontavat SKY ry:n toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister sekä Suomen Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo. Lisää liikettä Suomeen -vaalipaneeli koetaan keskiviikkona Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n ja ja Suomen Olympiakomitean yhteisesti järjestämänä, aiheenaan liikunnan ja urheilun edistämisen tavoitteet seuraavalle hallituskaudelle. Paneelin juontavat aluejohtaja Ari Koskinen Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:stä sekä pääsihteeri Johanna Manninen Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:stä. Tutustu koko ohjelmaan: liikuntapaikkamessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Median akkreditoituminen on avoinna

Media-akkreditoituminen Finnclean-messuille finnclean.fi/fi/messuinfo/medialle/ sekä Gymtec & Sportec -tapahtumaan liikuntapaikkamessut.fi/fi/messuinfo/medialle/ on avoinna. Haastatteluja on mahdollista sopia myös etukäteisesti, olethan yhteydessä tapahtuman viestintään.

Finnclean yhdistää puhtausalan koulutuspäivät ja ammattimessut. Kansainvälinen puhtausalan ammattimessutapahtuma kokoaa yhteen alan ammattilaisia verkostoitumaan sekä tutustumaan uusimpiin ratkaisuihin. Finnclean järjestetään yhteistyössä SSTL Puhtausala ry:n kanssa. Sportec-messuilta löydät tietotaitoa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja varustelusta, ylläpidosta ja saneerauksesta. Gymtec esittelee uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Gymtec & Sportec järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n sekä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen kanssa.

LISÄTIEDOT: finnclean.fi/fi/, #finnclean #puhtausala #puhdastulevaisuus
liikuntapaikkamessut.fi/fi/, #gymtec #sportec #yhteinensydän
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, Gymtec & Sportec -projektipäällikkö, p. 040 734 3589
Merja Korhonen, ohjelmatuottaja, p. 040 534 5281
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081