Liikuntapaikkamessut

Missiona terveelliset ja onnelliset yhteisöt

Artikkeli  28.10.2021

Pandemian sulkiessa maailmaa avautuivat ovet ulos luontoon, lenkkipoluille ja pihamaille. Liikkeen suunta raikkaaseen ilmaan on ollut monelle liikuntapaikkarakentamisen osaajalle ainoastaan suosiollista. Yksi heistä on Kompan Suomi, jonka mukaan ulkoliikunta on trendikästä ja ihmiset haluavat viettää aikaa sekä kuntoilla ulkona.

Kompan Suomen arki on kiireistä. Tänä vuonna on lanseerattu useampi uusi tuote ja jatkoa seuraa sopivasti Liikuntapaikkamessujen alla.

– Kiirettä pitää, olemme tuoneet markkinoille paljon uusia tuotteita, joista nyt viimeisimpänä painopakalliset voimaharjoittelutuotteet ulkokuntoiluun. Myös leikkivälineisiin on tullut paljon uutuustuotteita, kuten esimerkiksi pomppumatot, jotka soveltuvat erinomaisesti myös lähiliikuntapaikoille, kertoo Tiina Koivuranta Kompan Suomi Oy:n markkinointiosastolta.

Koivurannan mukaan kysyntää tuotteille on ollut paljon ja korona-aika onkin Kompanilla koettu suurena mahdollisuutena.

– Pandemian myötä ulkokuntoilun suosio on räjähtänyt ympäri maailmaa, myös Suomessa. Sisäkuntosalien sulkeuduttua ihmiset siirtyivät ulkokuntosaleille ja monille varmasti tulikin yllätyksenä, kuinka laadukkaan treenin myös ulkona voi tehdä. Kompan onkin halunnut panostaa viime vuosina nimenomaan ulkokuntoiluun ja siihen soveltuvien laitteiden kehittämiseen.

Kehitystyö Kompanilla perustuukin vankkaan tutkimustyöhön ja tieteeseen, yhteistyötä tehdään muun muassa eri yliopistojen, huippu-urheilijoiden sekä WHO:n kanssa. Messuille palaamisen Kompan Suomen Koivuranta kokee varsin suotuisana ja iloisena asiana.

– Omissa poteroissa on oltu jo niin pitkään, että onhan se mukava päästä taas tapaamaan asiakkaita. Uskon, että myös asiakkaat saavat tapahtumasta paljon irti, kun he pääsevät kasvokkain juttelemaan uutuustuotteista näytteilleasettajien kanssa.

Erityisesti Kompanilla ollaan innoissaan mahdollisuudesta jakaa Liikuntapaikkamessuilla tietoa uusista laitteista.

– Tilanne on aina aivan erilainen, kun asiakkaat pääsevät näkemään ja kokeilemaan tuotteita konkreettisesti, sen sijaan, että kuvia ja tuotetietoja tutkittaisiin nettisivuilta. Messuilla pääsee aina parhaiten näkemään ja kuulemaan uusista innovaatioista. Osastollamme asiakkaat pääsevät tutustumaan muun muassa miltä sisäkuntosaleilta varsin tuttu crosstrainer näyttää ja kuinka se toimii ulkokäyttöön suunniteltuna.

Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä -teeman Kompan kokee täysin omakseen. Yhteisöllisyys näkyy Koivurannan mukaan kaikessa konsernin tekemisessä, kuten välineiden kehitystyössä sekä työyhteisössä.

– Eri ikäisten ihmisten liikuttaminen on kaiken toimintamme keskiössä. Missiomme on terveellisten ja onnellisten yhteisöjen luominen, esimerkiksi asuinalueille tehtävien lähiliikuntapaikkojen muodossa, joissa kaikenikäiset pääsevät turvallisesti leikkimään sekä liikkumaan.

Kompan Suomi toivottaa jokaisen liikkumaan myös kohti Gymtec & Sportec -tapahtumakokonaisuutta.

– Tervetuloa osastollemme tapaamaan myyjiä ja tutustumaan fitness-laitteisiimme sekä kuulemaan uusista, innovatiivista säädettävistä voimaharjoittelulaitteista!

Kompan Suomi Liikuntapaikkamessuilla osastolla A415.