Liikuntapaikkamessut

Liikuntapaikkamessut luomassa ratkaisuja kohtaamisten kautta

Artikkeli  13.10.2021

Marraskuun Gymtec & Sportec, Liikuntapaikkamessut on odotettu kokonaisuus. Uudet innovaatiot, palvelut ja tuotteet saavat sijansa, mutta ennen kaikkea ihmiset saavat jälleen kohdata toisensa, luoda verkostoja ja vaihtaa ajatuksia messuhallin sykkeessä. Nyt todellakin on aika liikkua – myös yhdessä.

– Liikuntapaikkamessut on täysin ainutlaatuinen messutapahtuma Suomessa! Pitkästä aikaa päästään tapaamaan omaa alaamme, toimittajat ja asiakkaat kokoontuvat. Näillä messuilla on meille mielenkiintoista asiakaskuntaa monelta eri asiakassegmentiltä ja kaikkineen on upeaa päästä fyysisesti kohtaamaan asiakkaita, lausuu myyntitiimipäällikkö Tomi Tuominen Fysiolinelta.

Innostus on käsinkosketeltava. Tamperelainen Fysioline toimii kotikentällään ja aikookin ottaa messuista kaiken irti myös pääkonttorin avoimin ovin – turvallisuusnäkökulma edellä. Kotimainen toimija on kokenut pandemian haasteet, muutoinkin kuin ihmisten etäisin yhteyksin.

– Haasteina ovat olleet esimerkiksi kaukorahdit sekä komponenttipula, meidän alan tuotteita tulee aika paljon kaukomailta. Suunnitelmallisuudella ja ennakoinnilla olemme kuitenkin pystyneet toimimaan verrattain hyvin haasteellisesta tilanteesta huolimatta, Tuominen kertoo

Hän kokee, että myös tulevien messujen teema Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä on ajankohtaisempi kuin koskaan.

– Olen sitä mieltä ollut jo jonkin aikaa, että palveluasuminen tulee laajenemaan ja laajentamaan merkitystään tulevaisuudessa. Liikuntapalveluja tuodaan lähemmäksi kuluttajaa, niin että mahdollisesti saadaan helpommin tempaistua mukaan liikkujia, joilla pieni innostuksen siemen, mutta eivät syystä tai toisesta ole vielä käyttäneet liikuntakeskusten palveluja. Liikuntaa on tuotu ja tuodaan näin yhä laajemmalle kuluttajakunnalle kattavammin tarjolle.

Fysiolinen Tuominen pohtii, että suurimmat kynnykset lähteä liikunnan pariin ovat sen saatavuus ja mahdollisesti puutteet omassa liikunnallisessa osaamisessa. Hän mieltääkin kiitolliseksi, että hankalan maailmantilanteen myötä, on myös liikunnan saralla löydetty uusia mahdollisuuksia yhä kattavammin.

– Osaaminen tuotiin ihmisten kotiin ja mobiililaitteisiin digitalisaation muodossa. Näen, että liikuntapaikan fyysinen läheisyys korostuu. Liikunta on stressin purkaja ja usein siinä korostuu myös sosiaaliset kohtaamiset. On hyvä myös muistaa, että harjoitteluympäristön tulee olla erilainen kokeneemmalle harjoittelijalle kuin aloittelijalle – ja myös näihin haasteisiin haluamme vastata.

Tomi Tuominen sanoo haasteellisten aikojen tuovan mukanaan uusia ideoita. Hänen mukaansa tulee ajatella, mikä liikuntakeskuksen toiminnassa tekee asiakkaan harjoittelusta niin elämyksellistä ja tuloksellista, että asiakas valitsee sen.  Tuominen kokee, että kun jokainen on uuden ja ihmeellisen edessä, kaivataan ennen kaikkea avointa keskustelua alasta.

– Näen, että liikunta-ala on paljon muutakin kuin laitteet. Toivon messuilta paljon avoimia keskusteluja! On runsaasti kaikkea, mikä vaikuttaa vielä pidemmän aikaa, esimerkiksi juuri tuotteiden saatavuus.

– Olemme liikkeellä avoimella keskustelulla ja tiedotuksella, kumppanien tulee tietää missä mennään. Uskon vankasti, että nimenomaan keskustelujen avulla löytyy uudenlaisia innovaatioita ja ratkaisuja! Aika kaipaa ratkaisukykyä.

Marraskuisten Liikuntapaikkamessujen Tomi Tuominen mieltää lunastavan paikkansa juuri nyt täydellisesti.

– Nyt suunnataan katseet eteenpäin! On hienoa, että messut starttaavat ja laitteiden lisäksi osaaminen ja monenlaiset ajatukset saavat vaihtaa omistajia. On upea asia, että saadaan fyysisesti tavata ja olla paikalla!

Fysiolinen Tuominen kiittelee, miten Pohjoismaiden suurimmilla alan messuilla kohdataan kaikki tärkeimmät asiakassegmentit liikuntapaikkojen ja -laitteiden saralla.

– Meille on todella tärkeää mitä asiakas oikeasti ajattelee. Messut mahdollistavat yhteisten polkujen viitoittamisen. Ja kun asiakkaillamme menee hyvin, meilläkin menee hyvin.

Liikuntapaikkamessut luovat hänen mukaansa luonnollisen sijan myös toimialan tilannekatsaukseen. Tulevaisuuden Fysioline kokee valoisana, täynnä mahdollisuuksia!

– Pari vuotta sitten oli aika erilainen tilanne kuin nyt. Puolen vuoden välein tulisi päivittää suunnitelma, ollaanko menossa oikeaan suuntaan. Alallamme olisi mielestäni hyvä katsoa myös miten muut alat reagoivat tähän aikaan ja sitä kautta pohtia, miten ne ratkaisut istuvat omaan toimialaan. Aikojen vahvuutena on, että tässä voidaan yhdistää porukkaa. Olemme kaikki hyvin vahvasti samassa veneessä! Tehdään asiat oikein, niin ne johtavat hyvään, Tomi Tuominen hymyilee.

 

Fysioline Liikuntapaikkamessuilla osastolla A202.