Liikuntapaikkamessut

Liikunnassa suurin voimavara ja potentiaali luoda kestävää yhteisöllisyyttä

Artikkeli  20.10.2021

Liikuntapaikkamessut on kaivattu tapahtuma myös leikki- ja liikuntapaikkavälinevalmistaja Lappset Group Oy:n suunnalla. Markkinointisuunnittelija Sara Wagner-Prenner kertoo, miten messuja ja erityisesti aitoja, myönteisiä kohtaamisia asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa odotetaan innolla.

– Olemme erittäin iloisia, koska pääsemme pitkästä aikaa tapaamaan asiakkaitamme messujen merkeissä. Odotamme messuilta paljon iloisia ja arvokkaita kohtaamisia uusien ja nykyisten asiakkaiden kanssa!

Lappset lanseeraa Liikuntapaikkamessuilla myös uutuutensa, Sisu Fitness -tuotesarjan. Uusi kokonaisuus sisältää kaiken olennaisen paino- ja kehonpainoharjoitteluun: portaattomasti säädeltävät painovastusvälineet ulkotreeniin ja monipuoliset Sisu Fitness Frame –välineet kokonaisvaltaiseen kehonpainoharjoitteluun.

– Positiivista Sisu-energiaa messuosastollamme on jakamassa myös yhteistyökumppanimme Pekka Hyysalo. Liikkumisen merkitys, Pekan sisukkuus ja positiivinen ajattelu ovat arvoja, joita haluamme nostaa esiin myös Sisu-tuotesarjan tarinan mukana, Wagner-Prenner kertoo.

Messujen tämän vuoden teema ”Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä” kerää kiitosta. Lappset Group Oy:n konseptipäällikkö Aarni Mertala lausuu yksiselitteisesti, miten Liikunnan perustehtävä on luoda yhteisöllisyyttä.

– Rakennetulla ympäristöllä on myös iso vaikutus ihmisten käyttäytymiseen. Se joko vetää meitä yhteen tai työntää erikseen. Lappset tavoittelee kaikessa liikuntarakentamisessa yhteisöllisyyttä. Yhdessä toimiva perhe jakaa aikansa ja muokkautuu vahvaksi. Samalla tavalla eri kulttuurien tavat on mahdollista oppia ja ihmiset voivat integroitua osaksi yhteiskuntaa. Globaalit trendit kaupungistumisesta ja toisaalta ilmasto- ja pakolaiskriiseistä lähtien edellyttää kaikilta yhteiskunnan osilta toimia. Liikunnassa on suurin voimavara ja potentiaali luoda kestävää yhteisöllisyyttä. Teemassa tiivistyy paljon.

Aarni Mertala kokee, että ulkoliikuntapaikkojen ja laajemmin ulkoliikkumisympäristöjen osalta eletään hyvin mielenkiintoisia aikoja. Lappset’n konseptipäällikkö mieltää, että toimialan merkitystä alleviivaa moni seikka samanaikaisesti.

– Kaupungistuminen tiivistää rakentamista ja pakottaa kaupunkeja järkevämpään ja tuottavampaan maankäyttöön. Ei ole varaa tehdä huonoja investointeja harvinaistuvaa luonnonvaraa, vapaata ulkotilaa, haaskaten. Tämä lisää ammattimaisuuden tarvetta sekä myyjä- että ostajapuolella. Oikein ja yhdessä toimien käyttäjät, yhteisöt ja kunnat hyötyvät. Ympäristön tila vaatii vähentämään turhaa liikennöintiä. Ulkoliikuntapaikat ovat lähipalveluja, joiden käyttäminen on ekoteko. Ekoteko ei toteudu, elleivät käyttäjät saa toivomaansa vastetta harjoittelusta. Tuotteen on oltava hyvä. Tässä samassa ajassa ihmisten terveystavoitteiden määrä sekä ymmärrys kunnon merkityksestä terveysreservinä leviää taudin lailla. Liikunnan vuosisatainen ”hyvä kertomus” on vahvempi kuin koskaan.

Mertalan mukaan toimiala ammattimaistuu ja integroituu yhä paremmin osaksi yhteiskuntien isoja linjoja. Hän kokee, että tulevaisuudessa kaikki suunnitellaan käsi kädessä moniammatillisesti

– Resurssipula esimerkiksi maankäytön näkökulmasta pakottaa yhä parempiin, tuottavampiin ja kestävämpiin ratkaisuihin. Digitaalinen maailma puskee läpi ulkoliikunta-alueille. Paikallinen osaaminen ohjauspalveluiden muodossa nähdään liikkumaan aktivoinnissa.

Liikuntapaikkamessuille onkin ilo palata, monimuotoisten ja arvokkaiden keskustelujen pariin. Lappset Group Oy:n markkinointisuunnittelija Sara Wagner-Prenner lähettää iloiset terveiset messuvieraille ja yhteistyökumppaneille:

– Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi osastollemme emmekä malta odottaa tapaamistanne! Haluamme kiittää myös Suomen Liikunnan ammattilaiset ry:tä, jonka kanssa yhteistyössä pääsemme jakamaan ensimmäistä kertaa vuoden Liikuntapaikkamestarin tunnustuspalkinnon!

 

Lappset Group Oy:n tapaat Liikuntapaikkamessujen osastolla A416.