Liikuntapaikkamessut

Liikunnan yhteisöllinen vetovoima

Artikkeli  02.11.2021

Kokonaisvaltainen liikuntapaikkojen toimittaja Unisport toteaa sen jo sloganissaan: me liikutamme ihmisiä! Maajohtaja Sami Heinsalmen mukaan liikuntaan ja kuntoiluun panostaminen on viiveellä vaikuttamista myös terveydenhuollon kuormaan.

– Liikkumiseen panostettavat eurot tulevat moninkertaisesti säästettyinä terveydenhuollon kustannussäästöissä.

Heinsalmi kokee, että on tärkeää varmistaa liikkumaan lähtemisen houkuttelevuus mielekkäiden ja toimivien tilojen, laitteiden ja mahdollisuuksien kautta.

– Yhteisöllisyys taas tukee liikuntaa erinomaisesti – on helpompi lykätä liikkumaan lähtemistä, jos on vain suunnitellut menevänsä yksin lenkille. Kavereiden kanssa sovituista liikunta-ajoista on vaikeampi luikerrella irti.

– Joukkueurheilu itsessään rakentaa yhteisöllisyyttä joukkueen sisälle, mutta myös kannattajien kokoontumista yhteen ei sovi unohtaa – fanit tekevät lajista kuin lajista houkuttelevan

Liikuntapaikkamessujen järjestäminen koetaan myös Unisportilla tärkeäksi. Sami Heinsalmen mukaan oleellista messuilla yrityksen kannalta on ihmisten kohtaamisen tehokkuus.

– Messut kokoavat yhteen samasta aihealueesta kiinnostuneet ihmiset poikkeuksellisen tehokkaalla tavalla. Tämä koskee sekä toimittajia, että asiakkaita, tuttuja ja tuntemattomia. Uusien kontaktien luominen ja vanhojen kontaktien ylläpito vaatii aikaa ja matkustamista. Uudet kontaktit lähtevät erityisen hyvin liikkeelle kasvokkain kohtaamalla – tavalla, johon edes modernit työvälineet eivät mahdollista.

Maajohtaja Heinsalmi korostaa, miten yritysten henki ja kulttuuri muodostuvat ihmisistä. Samasta yhteisöllisestä syystä kohtaamiset ovat kullanarvoisia myös työn merkityksellisyyden kannalta.

– Olemme kaikki saaneet harjoitella ”ihmisten ilmoille” palaamista etätyösuositusten päättymisen jälkeen. Tässä vaiheessa on vain todettava, että vaikka työskentely etätöissä voi lyhyen aikaa olla tehokasta, katoaa työn merkityksestä silti oleellinen osa siinä samalla. Yrityksen kulttuuri ja henki on ihmisistä kiinni – ja ennen kaikkea kiinni siitä miten ihmiset yhdessä toimivat ja miten vapaasti heitellyt ajatukset muokkautuvat yhteiseksi tarinaksi paitsi työn puitteissa, niin myös kahvihetkien aikana.

Gymtec & Sportec – tapahtumakokonaisuus yhdistää alan ihmiset verkostojen kautta.

– Edessä on ennen kaikkea mahdollisuus uudistaa ja rakentaa kontakteja. Tampere maantieteelliseltä sijainniltaan on myös omiaan tarjoten kohtuulliselta etäisyydeltä mahdollisuuden suurelle osalle suomalaisia kokoontua yhteen saman teeman äärelle, lausuu maajohtaja Sami Heinsalmi Unisportilta.

Unisport Liikuntapaikkamessujen osastolla A618.