Liikuntapaikkamessut

Varmista liikuntapaikkasi laatu ja turvallisuus standardeilla ja lisää kilpailukykyäsi

to 04.11.2021 13:30-13:55

Liikuntapaikka-lava, A-halli

Liikuntapaikkojen tehtävä on antaa mahdollisuuksia mielekkääseen liikkumiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen – turvallisesti. Liikuntapaikkojen turvallisuus ja toimivuus voidaan varmistaa standardeilla. Standardien käyttäminen ja niiden avulla toiminnan kehittäminen lisäävät yrityksen kilpailukykyä.

Esimerkiksi uima- ja urheiluhalleille, pelikentille sekä kuntosaleille on omat standardinsa. Standardeja on myös eri lajien harrastusalueille ja -välineille, kuten skeittipaikoille, kiipeilyseinille ja parkourvälineille. Standardeja voi hyödyntää niin suunnittelussa, rakentamisessa, ylläpidossa kuin hankinnoissakin. Standardeissa käsitellään muun muassa testausmenetelmiä, materiaaleja, liikuntalaitteiden sijoittelua ja huoltoa.

Liikuntapaikkojen asiakkaille standardit ovat luottamuksen ja laadun tae, mutta yrittäjälle ne ovat sen lisäksi imago- ja bränditekijöitä. Osallistumalla myös itse standardisointityöhön alan toimijat voivat saada ensikäden tietoa tulevista standardeista ja vaikuttaa niiden sisältöön.

SFS on standardisoinnin keskusjärjestö Suomessa, joka on jakanut standardisointivastuita eri aloja edustaville organisaatioille. Näistä yksi on Yhteinen toimialaliitto YTL. Tässä puheenvuorossa YTL:ssä liikunta-alan standardisoinnista vastaava asiantuntija Suvi Pasanen kertoo, mitä standardit ovat, millaisia standardeja erilaisille liikuntapaikoille on olemassa ja mitä hyötyä niistä on.

Lisää aiheesta: Standardit – työkaluja turvallisten liikunta- ja leikkipaikkojen sekä laadukkaiden palvelujen rakentamiseen ja tuottamiseen

Suvi Pasanen