Liikuntapaikkamessut

Liikuntaolosuhteiden rahoitus – julkinen vai yksityinen?

ke 03.11.2021 14:00-15:00

Liikuntapaikka-lava, A-halli

Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n paneelissa käydään tärkeää keskustelua liikunta-alueiden ja olosuhteiden rahoituksesta. Liikuntapaikkarakentamisen avustaminen on ollut vuosikymmenten ajan keskeinen osa valtion liikuntapolitiikkaa. Samaan aikaan liikuntakulttuurin skaala jatkaa laajentumistaan. Yhteiskunnan tukea toivotaan esimerkiksi eri lajien seuratoimintaan, kaupunkiympäristön liikkumismahdollisuuksiin yleisesti, liikkumattomuuden ehkäisemiseen, urheilutapahtumiin ja rakentamiseen. ’Liikuntaa’ on hyvin monenlaista riippuen keskustelijasta ja intressipiiristä.

Myös liikuntapaikka-käsite on laajentunut perinteisistä (yleisurheilu- ja pallokentät, liikuntasalit jne.) moniin uudentyyppisiin liikuntapaikkoihin, kuten erilaisiin ulkoliikuntapaikkoihin (ulkoilu- ja retkeilykohteet, kuntoportaat, skeittipaikat jne.). Uusia liikuntapaikkoja, mm. lähiliikuntapaikkoja, maastopyöräilyreittejä ja frisbeegolfratoja, toivotaan lisää vanhojen rinnalle.

Kuinka kuntien liikuntapalvelut vastaavat jatkossa kasvavaan olosuhteiden tarpeeseen? Miten rahoitus jakautuu nyt ja tulevaisuudessa? Mitä opittavaa julkisella sektorilla olisi yksityisrahoittamisesta, ja päin vastoin? Miten rahoitusyhteistyötä eri toimijoiden välillä tulisi kehittää yli toimialarajojen?

Paneelikeskustelun moderoi Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n pääsihteeri Johanna Manninen. Keskustelemassa Aleksi Nyström, (Kajaanin liikuntapalvelut), Tomi Mäkilä (Leikkiset Oy) sekä Eki Karlsson (Suomen Latu).